Wil jij je inkomen verhogen?

Stel je bespaart 20 uur per maand door sneller en gefocust te werken. Wat zou het voor jou betekenen als je 20 uur meer tijd per maand zou hebben voor het doen van je acquisitie, het lezen van je vakliteratuur, het schrijven of lezen van rapporten, het voorbereiden van een meeting of het maken van een blog? Wat zou je allemaal met die tijd kunnen doen?

Als je ondernemer bent, levert het je naast een enorme tijdswinst ook veel financieel voordeel op.  Als je uitgaat van een uurloon van gemiddeld € 80,- en dat is echt niet zo veel, dan kun je je omzet met zeker €1600,- per maand  en €19.200,- per jaar verhogen. Het lijkt dus een keuze die je gemakkelijk maakt en waar je nauwelijks over na hoeft te denken. Maar waarom doen zo weinig mensen het dan?

Simpele psychologie

Leuke dingen doen we graag, vervelende zaken of zaken die moeilijk lijken, stellen we uit.  Een van de bekende oorzaken van uitstelgedrag is een gebrekkig concentratievermogen. Je hebt jezelf niet getraind om je optimaal te focussen. Maar als je jezelf als doel stelt om daarmee aan de slag te gaan, dan kun je je werktijd volledig benutten, dan houd je tijd over voor leuke dingen en kun je je omzet of inkomen vergroten. Alles wat je bereikt, valt of staat met het nemen van een besluit.

Wil jij efficiënter en productiever werken?

Hieronder geef ik je 10 tips die je direct kunt implementeren, zodat je vandaag al tijd bespaart. Tijd die je kunt investeren in jezelf en je inkomen!

 1. Lezen van een beeldscherm gaat minder makkelijk dan lezen van papier. Als je leest vanaf je beeldscherm, dan ben je ongeveer 30% minder productief. Je leest sneller als je je ogen geleidt. Gebruik hiervoor de cursor van je muis.

 2. Omarm singletasking. Niemand is in staat twee of meer taken op hetzelfde moment uit te voeren. De meeste mensen denken van wel, maar uit onderzoek blijkt dat de resultaten schrikbarend slecht zijn. Het idee achter multitasken is dat je sneller klaar bent, maar het tegendeel is waar. Als je twee of meer dingen tegelijkertijd doet, ben je gemiddeld 4 tot 10 keer langer bezig om alle taken uit te voeren en je maakt ook nog significant meer fouten. Singletasken levert je dus direct een enorme tijdsbesparing op. 

 3. Een opgeruimd bureau en een opgeruimde werkomgeving zorgen ervoor dat je beter kunt concentreren. Elke keer dat je wordt afgeleid door externe prikkels, kost het je gemiddeld weer 20 minuten om weer in je ‘flow’ te komen. Elimineer externe prikkels en je bespaart direct tijd. 

 4. Deze tip past bijna niemand toe, maar hij werkt echt. Je kunt beter onthouden wat je hebt gelezen als je daarna je ogen 30 seconden van links naar rechts en van rechts naar links beweegt. Je hersenen functioneren dan effectiever. 

 5. Veel mensen managen hun tijd en niet hun energie. Werk in blokken van een uur en neem daarna even een korte pauze, dan blijf je optimaal gefocust. 

 6. Je bent geen robot. Je concentratie verschilt van dag tot dag.  Op sommige dagen kun je zonder moeite anderhalf uur gefocust werken. Op andere dagen denk je dus na 8 seconden aan andere dingen… Ga voor het tijdstip voor het nemen van pauzes niet alleen af op de klok, maar ook op je gevoel.

 7. Je kunt je daadkracht te versterken. Je kunt natuurlijk in je comfortzone blijven, maar je kunt jezelf ook in de doe-modus zetten. Zijn er werkzaamheden die lastig zijn of waar je niet veel zin in hebt? Doe die dan eerst. De rest van de dag ben je dan veel productiever. 

 8. Het klinkt tegenstrijdig, maar als je veertig uur per week werkt, bereik je vaak meer dan als je zestig uur per week werkt. Je productiviteit is minimaal een derde lager als je structureel te lang doorwerkt. 

 9. Met werkweken van 60 uur of meer krijg je niet alleen minder gedaan, de kwaliteit van je werk gaat ook drastisch omlaag. Hoeveel tijd kost het je als je werkzaamheden deels opnieuw moet doen? 

 10. Ga sneller leren lezen. Je concentratie neemt toe en je verwerkt de informatie effectiever. Sneller leren lezen is een echte ‘no-brainer’.

  Vond je dit een nuttige tip? Deel hem  dan met je netwerk. Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ 
  Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie.
  Alvast bedankt.